‘Ata Dedeler’ davasında sanıklar tahliye edildi
ANKARA’da kendilerini “Ata Dedeler” olarak tanıtan eski ağır ceza mahkemesi başkanı ve savcının da aralarında bulunduğu “Ata Dedeler” suç örgütü hakkında açılan davada 3’ü tutuklu 43 sanığın yargılanmasına başlandı. devletin iş zekası ağı”. Duruşmada 3 zanlının tahliyesine karar verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 20 Ocak 2022’de Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda 43 kişi gözaltına alındı. Salice Fedakar, eski üsteğmen Ali Ekşi ve emekli savcı Hidayet Kaya Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan örgüt yöneticisi olmakla suçlanan .. tutuklandı, aralarında Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Bahtiyar Çolak’ın da bulunduğu 40 kişi tutuklandı. kontrol kuralı altında serbest bırakılır. Soruşturma sonucunda 4 örgüt yöneticisi hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “dolandırıcılık”, 39 örgüt mensubuna “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak” ve “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak”, banka, sigorta, kredi kuruluşlarının bir kamu görevlisi veya çalışanı veya bu kurumlarla ilişkisi olduğu söylenerek ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
DURUŞMA BAŞLADI 3’ü tutuklu 43 sanığın yargılanmasına Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, emekli savcı Hidayet Kaya, eski üsteğmen Ali Ekşi, Salice Fedakar, tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Eski Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahtiyar Çolak, duruşmaya mazeret ileri sürerek katılmadı. Sanık Salice Fedakar, sanık Ali Ekşi ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden görüştüklerini ve imam nikahı yaşadıklarını söyledi. Fedakar, “Hidayet Kaya, Bahtiyar Çolak ve Ali Ekşi ile birlikte tüm toplantılara katıldık. Üyelerden gelen parayı Hidayet Kaya’nın hesabına gönderirdim. Bahtiyar Çolak’a genellikle elden verirdim. Paranın bir kısmını kendim kullandım, yani ‘lider’ olarak biliyordu ama lider Bahtiyar Çolak’tı.” “Düşündüm. Formda gittiği toplantılara birlikte gidiyordum. Gözaltına alındığında birinin Salice Fedakar olduğunu, diğeriyle resmi nikahlı olduğunu öğrendim. Benimle tanıştırdığı kişinin de o olduğunu öğrendim. çünkü ‘yeğenim’ de onun oğluydu. Burada en çok mağdur olan benim. Burada herkes koyun, kasap da Salice Fedakar.” Hepimizi dolandırdı. Sanık emekli savcı Hidayet Kaya, Elazığ Cezaevi’nde görev yaptığı sırada sanık Salice Fedakar ile tanıştığını belirterek, “Belli bir süre sonra kendisini istihbaratçı olarak tanıttı. Bana o kadar çok bilgi verdi ki inandım. Ailemle ilgili detayları bildiğini görünce istihbaratçı olduğundan şüphe duymadım.Devlet büyükleriyle irtibat halinde olduğu algısını yarattı.İstihbarat şebekesinin değerli görevler için güvenli kişilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun için yapılan toplantılardan bahsetti.Bu binanın kapatıldığını ve devlete çalıştıklarını anlattı.Yapıya üye olanlara 5-6 farklı ülkenin farklı kimlik ve pasaportlarının verileceğini söyledi. ve bu hizmetler karşılığında devletin kendilerine büyük avantajlar sağlayacağını söyledi.Masraflar için önemli miktarda para ödemek zorunda kaldığımızı belirtti.’Önemli görevler’ derken hiç şüphem yoktu. r devlet’. O an psikolojim bozuldu. Hepimiz üniversite mezunuyuz, o ilkokul. Ne yazık ki kafamızdaki ‘derin devlet’ algısını kullanarak hepimizi boğdu. Maalesef bu ilkokul mezunu hepimizi dolandırdı. Diğerlerini dolandırmasına hepimiz yardım ettik.”